Hoe het werkt

Iedereen die wel eens een nieuwe taal heeft geleerd weet dat je alleen leert door te oefenen. Dit doe je normaal bijvoorbeeld met je klasgenoten, met collega’s, in de sportschool, in de winkel of met de buurvrouw.

Voor wie nu de Nederlandse taal moet leren is het een grote uitdaging geworden om te blijven oefenen. Veel lessen en examens gaan online door. Maar de mogelijkheden om te oefenen vallen weg door de maatregelen om de gevolgen van corona te beperken.


Wat is PNMM?

PNMM is een platform waar nieuwkomers gekoppeld worden aan iemand die de Nederlandse taal spreekt. Als buddy’s spreek je regelmatig en op een vaste tijd af om via Zoom, WhatsApp, Facetime, Skype of een ander medium 30 minuten te kletsen.

Hoe werkt PNMM?

Via het aanmeldformulier voor studenten kun je je opgeven als ‘lerende’ en via het aanmeldformulier voor vrijwilligers als ‘sprekende’. Je bepaalt zelf op welk niveau je oefent en hoe vaak en op welke tijd je afspreekt. Als je bent gekoppeld ontvang je een mail met meer informatie over je buddy en hoe je kunt afspreken.


1.

WIJ HEBBEN JE AANMELDING ONTVANGEN.

2.

WE STELLEN JE AAN JE TAALBUDDY VOOR PER MAIL.

3.

SPREEK MET JE TAALBUDDY AF OP WELKE TIJDEN JE GAAT OEFENEN.

4.

ZET HET IN JE AGENDA EN START MET OEFENEN!

Er wachten op dit moment vele nieuwkomers op een taalbuddy. We zijn heel blij met je aanmelding!