Over ons

Praat Nederlands Met Me is een non-profitorganisatie die de drempel om Nederlands te oefenen verlaagt door anderstaligen en Nederlandstaligen aan elkaar te verbinden. 

Als anderstalige in Nederland is het niet altijd even makkelijk om kansen te creëren om Nederlands te oefenen. Zeker niet in een lockdown. Daarom helpen wij bij deze online ontmoeting en ondersteunen wij koppels in het contact. Onze community van taalkoppels spreken wekelijks af om Nederlands te oefenen.

Maar om culturen te verbinden is meer nodig dan alleen taal. Onze deelnemers leren via een persoonlijke weg een nieuw land met bijbehorende cultuur kennen. En wat wij als even belangrijk beschouwen, is dat ook de Nederlandstaligen kennis opdoen en groeien door de cultuuruitwisseling die ontstaat. Samen erkennen ze de verschillen & brengen ze culturen dichter bij elkaar.


Hoe Praat Nederlands Met Me is ontstaan

Wij, Frederique en Ida, wonen samen in Amsterdam Stek Noord: een sociale wooncommunity voor 34 jonge startende jongeren. De helft van de bewoners zijn anderstalig en zijn bezig zijn met inburgeren. Als community werken wij hier samen aan intergratie, met elkaar en met de buurt.

Sinds de nieuwe maatregelen die zijn getroffen wegens corona zien wij dat onze buren die nog Nederlands leren weinig mensen spreken. Hun Nederlands-lessen en examens gaan online door, maar ontstond plotseling een groot gebrek aan mogelijkheden om te oefenen. Normaal gesproken doen zij dit met klasgenoten, met collega’s, in de sportschool, in de winkel, etc., maar dat kan nu niet meer.

Tegelijkertijd zien wij veel mensen om ons heen die graag helpen en nieuwsgierig zijn naar deze nieuwe ontmoeting. Daarom hebben wij samen Praat Nederlands Met Me opgezet: een platform waar wij deze mensen aan elkaar verbinden en ondersteunen in het contact.

Check ons team!

Ida en Frederique praten met Losang uit Tibet die Nederlands leert.